Black Lava Fairy Tale

En fotoutställning av Susanne Walström med sagolika bilder av islandshästar i samspel med vildmarkens svarta lava. Visas i Naturum Värmland 17 juni-15 september 2024.

För drygt tio år sedan reste Susanne Walström till Island för en veckas ridexpedition. Hon och tio andra ryttare red ut på islandshästar genom den isländska vildmarken, långt från turiststråken, i ett landskap som är oförändrat sedan de gamla isländska sagorna skrevs. Gruppen hade med sig 40 islandshästar som fritt strövade och följde dem. Susanne blev alltmer fascinerad av dessa hästar och började fotografera dem. Hennes fascination växte till en passion som fick henne att återvända år efter år. Fotografierna hon tog har hon nu sammanställt till denna utställning.

Utställningen invigdes på Islands nationaldag den 17 juni. Evenemanget firades tillsammans med ambassadör Bryndis Kjartansdóttir och följdes av en konsert med Anna Gréta Sigurdardóttir. På Naturum Värmland visades en naturfilm från Island, Föreningen Norden informerade om sin verksamhet, man kunde gå en tipspromenad och njuta av isländska bakverk på Naturum Värmlands kafé. Invigningen var ett samarrangemang med Islands ambassad, Islands honorärkonsulat i Karlstad, Föreningen Norden Karlstad-Hammarö lokalavdelning och Mariebergsskogen AB.