Flicka med hjälm, skridskor och vinterjacka ligger på rygg på isen bredvid Pingu.

Vinter

På vintern kan du se fram emot att besöka vår julmarknad, träffa djuren i Lillskogen, upptäcka Naturum Värmland och åka skridskor på isbanan. På jullovet och sportlovet laddar vi upp med massor av roliga aktiviteter.

Julmarknad andra advent

Julmarknaden i Mariebergsskogen är andra helgen i advent. För många är det en tradition att besöka vår stämningsfulla julmarknad. Under två dagar fylls parken av delikatesser, hantverk och roliga aktiviteter för barnen! Och tomten kommer! Entré 40 kr över 18 år, gratis för barn. Öppet lördag och söndag kl. 11-17.

Jullov och sportlov

Mitt i lekträdgården ligger vår konstfrusna isbana där du kan åka skridskor i takt till musiken. Ta med egna skridskor eller hyr i kiosken. Här kan du också köpa varma drycker, fika och korv med bröd. Naturum Värmland har öppet för den som vill vara inomhus i värmen och i Lillskogen väntar djuren på ditt besök. Aktuella öppettider hittar du här.

När viken är frusen plogas en bana upp och många har Mariebergsskogen som utgångspunkt för skridskofärden.

Veckans tipspromenad

Varje dag året om arrangeras tipspromenad med start vid Naturum Värmland. På den drygt en kilometer långa slingan omges du av mjuka mossmattor, rasslande höstlöv, gnistrande nysnö eller vårens tidiga fågelsång – allt beroende på säsong.

Skattjakt på vintern

På jul- och sportlov kan du gå på skattjakt. Följ ledtrådarna från Naturum Värmland genom skogen, en belöning väntar.