Trädgårdsmästare kliver mellan grödorna i Barnens köksträdgård.

Barnens köksträdgård

I Barnens köksträdgård är det förskolebarn som hjälper till att så, odla och skörda. Området rymmer ett växthus och frilandsodling, en total yta på cirka 500 kvadratmeter.

Förskoleklasser från Karlstads kommun besöker trädgården vid flera tillfällen per år. De arbetar, pysslar och har roligt samtidigt som de lär sig mer om maten vi äter och förstår hur den blir till. Det som skördas används i aktiviteter med förskolorna eller i Naturum Värmlands kafé.

Syftet med Barnens köksträdgård är att berätta för barn om grönsaker och odling, hur man gör och vad som krävs och till slut får vara med och smaka. Besökaren får gå runt och titta, känna dofter och få inspiration.

Kom gärna och titta på odlingarna och låt dig inspireras. Växthuset är öppet för pedagogisk verksamhet och programsatta aktiviteter men frilandsodlingen kan du besöka på egen hand. Återkom ofta, så ser du hur det växer och frodas.

Barnens köksträdgård drivs av Mariebergsskogen AB. Den har tillkommit i samarbete med Maxi ICA Stormarknad Karlstad Bergvik och invigdes 2014.