Flicka och pojke står vid staketet och tittar på getterna i Lillskogen. Eller, getterna tittar på barnen. .

Våren

Rundturståget

Under våren börjar rundturståget Conrad Höök köra i parken. Du bjuds på en spännande, guidad tur längs småvägar och stigar och upptäcker enkelt den vackra naturen med skogen och vattnet, kulturhusen och Lillskogen med alla djuren.

Rundturen tar cirka 20 minuter. Biljetter köper du i kiosken, det kostar 50 kr och är gratis för barn under 3 år. Vid särskild förfrågan ges även rundturen till förbokade grupper.

Veckans tipspromenad

Varje dag året om arrangeras tipspromenad med start vid Naturum Värmland. På den drygt en kilometer långa slingan omges du av mjuka mossmattor, rasslande höstlöv, gnistrande nysnö eller vårens tidiga fågelsång – allt beroende på säsong.

Påsklov

Kom till Mariebergsskogen under påsklovet! Träffa tuppen och de nykläckta kycklingarna i Lillskogen, spela bangolf eller besök Naturum Värmland som har öppet hela lovet.

Valborgsfirande

Fira Valborgsmässoafton med ett traditionellt firande i Mariebergsskogen. Tillsammans firar vi in våren med talare, körsång och stor majbrasa. Majbrasan förbereds samma dag som firande så att inga djur riskerar att fara illa.