Pojke tittar in i kameran genom ett förstoringsglas.

Göra & se

Basutställning

Vår utställning vill locka dig att upptäcka naturen med alla sinnen. Utställningen är gjord med särskild tanke på barnen, men det är fritt fram för alla att klappa, undersöka och trycka. Bland annat kan den vetgirige få höra fiskarnas mystiska undervattensljud, fåglarnas kvitter och känna den märkliga lukten av bäver. Mitt i huset finns ett gigantiskt fågelägg, som i själva verket är en hörsal. Där visar vi en naturfilm av Bo Landin. Filmen skildrar den värmländska naturen och djurlivet under ett år.

Rovdjurshörnan

På övervåningen i huset finns en rovdjurshörna där barn och vuxna kan lära känna Värmlands stora rovdjur. Här finns också den rikskända vargen Ylva att beskåda.

Tillfälliga utställningar

Under året visas flera tillfälliga utställningar.
Ibland är utställningslokalen stängd för andra bokningar, kontakta oss på 054-540 27 60 om du vill vara säker på att det är öppet.

Tipspromenad varje dag

Varje dag kan du gå tipspromenad genom gammelskogen med olika naturteman som byts ut varje vecka. På den drygt kilometerlånga slingan får du möjlighet att lära dig mer om ämnen som fåglar och småkryp, bär och svamp, älg och jakt. Pris: 10 kr

Skattjakt

Under skolloven har vi skattjakt! Följ ledtrådarna på en rundslinga genom skogen och lös uppgiften. Efteråt väntar en belöning. Start i Naturum Värmland. Pris: 25 kr.

Hemligt uppdrag

Under hela sommarlovet kan du lösa ett hemligt uppdrag. Många kluriga ledtrådar får dig att hitta din belöning. Start i Naturum Värmland. Pris: 25 kr.

Upptäck vad mer du kan göra och se på Naturum Värmland i vårt kalendarium.