En pojke och flicka springer i vattnet vid stranden.

Sommar

Under sommaren händer det massor av spännande saker i parken.

Badplats

Varma sommardagar är det skönt att ta ett dopp i Vänern, så ta gärna med badkläder! Vår badplats har sandstrand i söderläge och toaletter och är ett mycket populärt badställe.

Åka rundturståget

Under sommaren går rundturståget Conrad Höök i parken varje dag. Du bjuds på en spännande, guidad tur längs småvägar och stigar och upptäcker enkelt den vackra naturen med skogen och vattnet, kulturhusen och Lillskogen med alla djuren. Rundturen tar cirka 20 minuter. Biljetter köper du i kiosken, det kostar 50 kr och är gratis för barn under 3 år. Vid särskild förfrågan ges även rundturen till förbokade grupper.

Bangolf & bollspel

Bangolfen är öppen varje dag under sommaren. Bollar och klubbor hyr du i kiosken och det kostar 50 kr för vuxen och 30 kr för barn upp till 15 år.  Kom senast en timme innan kiosken stänger, så att du hinner spela och lämna tillbaka klubborna.

Det finns fler roliga aktiviteter i närheten av badplatsen. Här kan du spela boule, beachvolley och streetbasket eller kubb på stora gräsmattan.

Veckans tipspromenad

Varje dag året om arrangeras tipspromenad med start vid Naturum Värmland. På den drygt en kilometer långa slingan omges du av mjuka mossmattor, rasslande höstlöv, gnistrande nysnö eller vårens tidiga fågelsång – allt beroende på säsong.

Bigård

Här kan du komma bina riktigt nära med enbart en fönsterruta emellan. Lyft på kupans lock för att se hur bina kryper runt och ordnar inuti kupan. Titta genom fönstret i planket och studera hur bina rör sig innan de flyger in och ut genom hålet på bigårdens baksida.

Bigården hålls i samarbete med Värmlands Biodlaredistrikt. Under sommarsäsongen står bigården med informationsskyltar och bin redo att ta emot dig. Vissa dagar kan du träffa kunniga biodlare på plats vid bigården, för att höra mer om hur biodling går till. Kanske du blir inspirerad att skaffa egen kupa?