Förskolebarn skördar i Barnens köksträdgård

Jobba hos oss

Kul att du är intresserad av att arbeta hos oss! Här publicerar vi platsannonser när det finns lediga tjänster att söka. Just nu söker vi försäljningspersonal, kafémedarbetare och naturvägledare.

Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om hållbar tillväxt och god livskvalitet. Kom och väx med oss!

Mariebergsskogen AB – Karlstads stadspark ägs av Karlstads kommun och är Värmlands största besöksmål. Hos oss varierar arbetet efter säsong och som mest är vi cirka 80 medarbetare på sommaren. Vi sköter lokaler, lekplatser, fikaförsäljning och grönytor, Naturum Värmland, djurparken Lillskogen och flera stora arrangemang i parken.

Som medarbetare hos oss är du ambassadör för hela parken och att ge service till våra besökare, vara påläst om parkens utbud och svara på frågor är viktiga delar i jobbet. 

Försäljningspersonal – sommarjobb

I vår kiosk vid badplatsen har du hand om försäljning av kioskvaror och biljetter till rundturståget Conrad Höök, samt uthyrning av bangolfklubbor. I vårt våffelkafé Spikgården arbetar du med enklare beredning och försäljning av kafévaror. I vår mobila försäljningsvagn Rulle har du hand om försäljning av kafévaror.

Vi söker dig som har fyllt 18 år, har erfarenhet från kafé-, restaurang eller försäljning, älskar att jobba med service, är positiv och har god samarbetsförmåga.  Du trivs med att arbeta i högt tempo och att hugga i där det behövs. Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska och det är meriterande om du kan prata fler språk.

Sök tjänsten som försäljningspersonal

Kafémedarbetare – sommarjobb

I vår kaféverksamhet på Naturum Värmland består arbetsuppgifterna av bakning, beredning av smörgåsar, kassaarbete, disk, redovisning med mera. Som medarbetare hos oss är du ambassadör för hela parken och att ge service till våra besökare, vara påläst om parkens utbud och svara på frågor är viktiga delar i jobbet.

Vi söker dig som har en positiv attityd, god samarbetsförmåga, är stresstålig och har goda språkkunskaper i svenska och engelska. Du har flera års erfarenhet från kafé- eller restaurang och gärna erfarenhet från bakning och kallskänkeuppgifter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sök tjänsten som kafémedarbetare

Naturvägledare – extrajobb

Naturum Värmland är en verksamhet där man genom utställningar, programsatta aktiviteter och guidningar lär ut om naturen och olika miljöfrågor. Det finns drygt 30 naturum i Sverige. Naturum Värmland har även ett kafé och håller öppet dagligen kl. 11-17.

Arbetet som naturvägledare innebär bland annat att hålla i naturpedagogiska aktiviteter. Du bemannar också naturums informationsdisk och butikshörna. I arbetsuppgifterna ingår även viss bemanning i kafékassan. Arbetet är på timme vid behov. Vi söker dig som kan göra inhopp på helger, storhelger och ibland på vardagar, särskilt under grundskolans skollov.

Vi söker dig som har fyllt 18 år, har stor kunskap om ekologi och den svenska naturen, exempelvis genom biologistudier på universitetsnivå, aktiv föreningsverksamhet inom naturområdet, eller motsvarande. Du är stresstålig och bra på att organisera, tycker om att ge service och har en positiv attityd.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sök tjänsten som naturvägledare

Feriejobb

Går du i årskurs 1 eller 2 på gymnasiet och bor i Karlstads kommun har du chans att sommarjobba under tre veckor hos oss. Genom arbetsmarknads- och socialförvaltningen, Karlstads kommun, kan du få en plats hos oss i parken. Du anmäler ditt intresse i början av året. Läs mer information till ungdomar som söker feriearbete på www.karlstad.se

Praktikplatser

Ibland har vi vissa möjligheter att erbjuda olika former av praktikplatser. Ta kontakt med oss via e-post mariebergsskogen@karlstad.se så får vi se om det kan passa.

Spontanansökan

Vi är en stor arbetsplats och du är alltid välkommen med en spontanansökning. Skicka cv och personligt brev till vår HR-specialist Maria Johansson, maria.johansson4@karlstad.se