Mat och fika

Mariebergsskogen erbjuder flera lockande alternativ för den som blir sugen på en mat- eller fikapaus. Har du med egen picknick är det bara att slå dig ner på någon trevlig plats i parken och duka fram.

Kaféet i Naturum Värmland

I kaféet serveras grillade smörgåsar med sallad, andra matiga smörgåsar samt pannkakor till barnen. De matiga smörgåsarna och pannkakorna kan fås utan gluten och laktos.

Vi bakar det mesta av vårt kaffebröd själva. Sortimentet varierar men vi har alltid bullar, värmlandstårta och chokladigelkottar. Och så har vi glass!

Ebbas kiosk

Ebbas kiosk ligger mellan det glittrande vänervattnet och bangolfen i parken. I sortimentet finns pinnglass, mjukglass, korv, mos, sallader, smörgåsar, mellanmål, fika, snacks, barnmat, godis, dricka, kaffe, espresso, te, varm choklad, souvenirer, hundgodis, bangolf, skrindor och tågbiljetter till rundturståget Conrad Höök.

Våffelkaféet Spikgården

I vår timrade stuga från tidigt 1800-tal kan du koppla av i gammaldags miljö. På uteserveringen får du en lantlig känsla nära djuren och en riktigt mysig fika med fikabröd, kaffe, te och kalla drycker. På Spikgårdens meny erbjuds: våffla med sylt och grädde, våffla med skagenröra, ruccola och rödlök, vegetarisk våffla med ruccola, gräddfil, västerbottenost, rödlök och tångrom samt glutenfria pannkakor.

Matstudion på Terrassen

På restaurang Terrassen serveras sallader, pizzor, pannkakor till barnen, glass och gott att dricka för alla smaker. Och allt med en fantastisk utsikt över parken och vänervattnet!

Matstudion på Terrassen består av kockarna och delägarna Gudjon Sigmarsson, grundare av flera populära matställen som Zest, Good Guys tap och idag delägare i Happy Kitchen och Bacceria, Rolf Rätz, köksmästare på Matstudion med lång erfarenhet från branschen, samt Robin Sundholm och Christoffer Schyman som närmast drivit högt skattade och prisade Almars Krog.

Läs mer om Matstudion på Terrassen på Matstudions webbplats.

Kafévagnen Rulle

Vår kafévagn Rulle dyker upp lite här och där i parken, där vi tycker att det passar bäst för tillfället. Från Rulle brukar du kunna köpa glass, fika, varm korv, kaffe/te och läsk eller något annat gott.

Hoppas du hittar något som smakar!