Naturum Värmland

Basutställning

Vår utställning vill locka dig att upptäcka naturen med alla sinnen. Utställningen är gjord med särskild tanke på barnen, men det är fritt fram för alla att klappa, undersöka och trycka. Bland annat kan den vetgirige få höra fiskarnas mystiska undervattensljud, fåglarnas kvitter och känna den märkliga lukten av bäver. Mitt i huset finns ett gigantiskt fågelägg, som i själva verket är en hörsal. Där visar vi en naturfilm av Bo Landin. Filmen skildrar den värmländska naturen och djurlivet under ett år.

Rovdjurshörnan

På övervåningen i huset finns en rovdjurshörna där barn och vuxna kan lära känna Värmlands stora rovdjur. Här finns också den rikskända vargen Ylva att beskåda.

Tillfälliga utställningar

Under året visas flera tillfälliga utställningar.
– ”Ett år i Norge”. Naturfotografier med ett annorlunda perspektiv av Emil Jonsson. Visas 2 juni – 15 september.
Tisdag 12 juni är utställningen stängd på grund av konferens.

Ibland är utställningslokalen stängd för andra bokningar. Ring oss på 054-540 27 60 eller maila till naturumvarmland@karlstad.se för mer information om särskild dag och tid.

Föredrag/bildvisning

Ibland har vi föredrag och bildvisningar, håll utkik på startsidan eller kalendariet vad som är på gång just nu.

Tipspromenad varje dag

Tipspromenaden med olika naturteman går genom gammelskogen. På den drygt kilometerlånga slingan får du möjlighet att lära dig mer om ämnen som fåglar och småkryp, bär och svamp, älg och jakt. Nytt tema till varje helg. Pris: 5 kr

Skattjakt och Hemligt uppdrag

Under skolloven har vi Skattjakt och Hemligt uppdrag! Följ ledtrådarna på en rundslinga genom skogen och lös uppgiften. Efteråt väntar en belöning. Start i Naturum Värmland. Pris: 25 kr.

Barnkalas

På barnkalaset i Naturum Värmland får barnen ett roligt och klurigt uppdrag, där de tar sig fram med hjälp av karta och ledtrådar. Under jakten på lösenordet lär man sig på ett lekfullt sätt om djur och natur. Belöningen är en påse RättochGott sötmixgodis, rättvist tillverkat. Vår guide är med barnen hela tiden.

Fika serveras vid ett kalasdukat bord i kaféet. Välj mellan följande:
-Vargens glasslya: Glass med maränger och chokladsås
-Skogstrollspannkakor: varma ekologiska pannkakor med Torfolks jordgubbssylt och vispgrädde

Torfolks ekologiska saft ingår i fikat.

Meddela vid bokning om något barn har livsmedelsallergi eller intolerans.

För barn 6-10 år, max 10 barn per kalas. Pris: 1.350 kr.

Boka lördag eller söndag kl. 11.00-12.30, september – april, ej skollov. För bokning ring 054-540 27 60 eller skicka en förfrågan till bokanaturum@karlstad.se

Mariebergsskogen AB, 651 84 Karlstad | Tel 054-540 27 50 | Fax 054-18 67 82 | mariebergsskogen@karlstad.se | Om webbplatsen