Sportlov 2023

Kom till Mariebergsskogen under sportlovet vecka 9. Träffa djuren i Lillskogen, upptäck Naturum Värmland och fika i kaféet. Parken är laddad med roliga aktiviteter!

NATURUM VÄRMLAND

Rovdjursstund
Vi öppnar den spännande rovdjurslådan och berättar om varg, björn och lodjur.
Mån-tors vecka 9, 27 februari-2 mars, kl. 14.00. Pris: 30 kr.
Boka Rovdjursstund.

Skattjakt
Följ ledtrådarna i skogen – en belöning väntar. Start vid Naturum Värmland. Pris: 25 kr. Drop-in den 11 februari–5 mars kl. 11–17.

Gömda djur
Leta efter djuren som gömt sig inne i Naturum Värmland. Lös uppgiften och få en belöning. Pris 25 kr.
Starta när det passar dig 11 februari–5 mars kl. 11–17.

Sagostund
Följ med in i djurens sagovärld! Naturum Värmland. Gratis.

Tipspromenad
10 februari till 5 mars kl. 11–17. Olika teman, nytt varje fredag. Start vid Naturum Värmland. Pris: 10 kr.
10-16 februari tema Hjärtan
17-23 februari tema Växtätare
24 februari-2 mars tema Vintersporter
3-9 mars tema Det knoppas

LILLSKOGEN

Djursittning: Kanin
Måndag 27 februari kl. 14.00–14.30
Den här aktiviteten är för dig som är lite yngre. Kom in i stallet tillsammans med våra djurvårdare för att träffa och lära dig mer om Lillskogens Gotlandskaniner. Vi berättar, du får möjlighet att klappa och ställa frågor. Tänk på att du kommer kaninerna riktigt nära, så ta på dig oömma kläder. Från 4 år, passar även vuxna. Pris 60 kr, begränsat antal platser. Samling utanför hönshuset.
Boka Djursittning.

Djursittning: Får
Tisdag 28 februari kl. 14.00–14.30
Har du funderat på hur det är att träffa ett får på nära håll? Välkommen att tillsammans med våra djurvårdare besöka Lillskogens får i deras hage. Här får du möjlighet att träffa fåren på riktigt nära håll samtidigt som vi berättar och lära dig lite mer om våra Värmlandsfår och Tabacktorpsfår. Tänk på att du kommer fåren riktigt nära, så ta på dig oömma kläder. Från 6 år, passar även vuxna. Pris 60 kr, begränsat antal platser. Samling utanför hönshuset.
Boka Djursittning.

Djursittning: Get
Onsdag 1 mars kl. 14.00–14.30
Har du funderat på hur det är att träffa en get på nära håll? Välkommen att tillsammans med våra djurvårdare besöka Lillskogens getter i deras hage. Här får du möjlighet att träffa getterna på riktigt nära håll samtidigt som vi berättar och lära dig lite mer om våra Göingegetter. Tänk på att du kommer getterna riktigt nära, så ta på dig oömma kläder. Från 6 år, passar även vuxna. Pris 60 kr, begränsat antal platser. Samling utanför hönshuset.
Boka Djursittning.

Matningstur till grisarna
Torsdag 2 mars kl. 15.00–15.20
Följ med på en guidad matningstur till grisarna, våra Linderödssvin. Vad vet du om grisar? Vad gör de med trynet? Kan de springa eller inte? Lever de ensamma eller tillsammans? Och varför grymtar de hela tiden? Vad tror du? Var med på den här guidningen så får du svar hos oss. Från 6 år, passar även vuxna. Pris 30 kr, begränsat antal platser. Samling utanför hönshuset.
Boka Matningstur till grisarna.

Dagens djur: Ko
Fredag 3 mars kl. 14.00–14.30
Det här är ett tillfälle för dig som vill lära känna våra kor och komma dem riktigt nära. Du får följa med till korna och lära dig mer om kossor och deras betydelse för oss människor, biologiska mångfald och miljön. Kanske får du även möjlighet att klappa dem. Från 6 år, passar även vuxna. Pris 30 kr, begränsat antal platser. Samling utanför hönshuset i Lillskogen.
Boka Dagens djur.

Efter utelek och besök hos djuren blir det mumsigt med pannkakor, varm choklad och hembakat fika i kaféet.