Naturum 20 år

Naturum Värmland fyller 20 år 2022. Och det firas under året med roliga aktiviteter, utställning, jubileumsbakelse och en fototävling.

Den 20 april 2002 slog Naturum Värmland upp portarna för första gången! Sedan dess har vi haft över 1,5 miljoner besök – barnfamiljer, pensionärer, turister och utländska studiebesök. Dessutom många skolklasser, föreningar och företag som kommit på guidad visning och olika aktiviteter.

Genom åren har det blivit en självklar del i Mariebergsskogen och besöksstaden Karlstad med klassiker som ”Mata gäddan” i utställningen och chokladigelkottar i kaféet. Verksamheten har utvecklats genom åren samtidigt som en hel generation har vuxit upp med det stadsnära naturumet och återkommer nu med sina egna barn för att uppleva och lära sig mer om naturen. 

Välkommen hit året om alla dagar i veckan! Just den 20 april var det extra mycket i huset – Drop in fågelskådning, visning av rovdjurslådan, utställningen Naturum Värmland 20 år och  tipspromenad.

Påsklovet pågår med ”Skattjakt i skogen” och ”Se upp – hitta fåglarna för barnen!” Missa inte den speciella jubileumsbakelsen som finns att köpa i kaféet.

Jubileumsbakelse

I samband med 20-års dagen har vi lanserat vår jubileumsbakelse. En hembakad browniebotten med vispad lingonpannacotta, lingoncoulis, havrecrunch, färska blåbär och harsyra.

Fototävling: Min bästa naturupplevelse

Naturum Värmland firar 20 år 2022 och med anledning av det startar vi en ny fotoutställning. Bilderna ska skildra en naturupplevelse du haft i Mariebergsskogens natur. Skogen och de öppna strandängarna i Mariebergsskogen är något utöver det vanliga. Den ändrar karaktär beroende på väder, årstid och tid på dygnet. Bilderna behöver därför inte vara nytagna.

Vinnarbilderna visas i en fotoutställning

De vinnande bilderna visas i en utställning i Naturum Värmland och vinnaren får sin bild i stort format efter avslutad utställning. Alla bilder kan komma att visas digitalt på skärm i Naturum Värmland.

Vill du vara med?

Skicka upp till tre bilder tagna i Mariebergsskogen till mariebergsskogen@karlstad.se och märk mailet ”Min bästa naturupplevelse”. Sista datum för att lämna in bilder är 30 september 2022.