[:sv]Luften är fri![:]

[:sv]Nyfiken på natur och friluftsliv? Kom och träffa de olika föreningar som aktivt utövar friluftsliv på olika sätt och få möjlighet att prata, vandra och testa andra roliga saker. Allt sker utomhus intill Naturum Värmland.

Fredag 10 september

Kl 11.00 Bara-vara-promenad med Naturum Värmlands guide. Gratis.

Kl 11.00-17.00 Möt Svenska turistföreningen i Värmland och ta del av vad de gör.

Kl 11.00-17.00 Naturum Värmland är öppet med tipspromenad, utställningar, kafé och naturinformation.

Lördag 11 september

Kl 11.00 Vandringens Dag – Friluftsfrämjandet i Karlstads vandringsledare guidar runt området. För både vana och ovana vandrare. Gratis.

Kl 11.00-15.00 Möt Friluftsfrämjandet och ta del av vad de gör.

Kl 11.00-17.00 Naturum Värmland är öppet med tipspromenad, utställningar, kafé och naturinformation.

Kl 11.30 Sagostund i skogskanten. Arr Naturum Värmland. Gratis.

Kl 12.00 Vandringens Dag – Friluftsfrämjandet i Karlstads vandringsledare guidar runt området. För både vana och ovana vandrare. Gratis.

Kl 13.00 Vandringens Dag – Friluftsfrämjandet i Karlstads vandringsledare guidar runt området. För både vana och ovana vandrare. Gratis.

Kl 14.00 Vandringens Dag – Friluftsfrämjandet i Karlstads vandringsledare guidar runt området. För både vana och ovana vandrare. Gratis.

Kl 14.00-16.00 Karlstads Ornitologiska Förening finns på plats för att berätta allt du vill veta om fåglar.

Söndag 12 september

Kl 11.00-17.00 Naturskyddsföreningen och Fältbiologerna informerar om föreningarna och vad som händer lokalt. Ta del av vad Natursnokarna, testa naturquiz och delta i Gissa kottar-tävling.

Kl 11.30 Sagostund i skogskanten. Arr Naturum Värmland. Gratis.

Kl 12.00-14.00 Karlstads Ornitologiska Förening finns på plats för att berätta allt du vill veta om fåglar.

Luften är fri!

Luften är fri! Friluftslivets år 2021 handlar om att lyfta friluftslivet, att få många nya människor att vara ute och att visa upp de värden som friluftslivet har.

Studiefrämjandet bjuder in alla intresserade att tillsammans med olika föreningar få möjlighet att lära mer om natur och friluftsliv. Svenska turistföreningen, Friluftsfrämjandet, Naturskyddsföreningen och Bird Life Sverige är rikstäckande organisationer med lokalföreningar i Värmland. Du får möjlighet att ställa frågor om det du vill veta, prova på aktiviteter och kanske vill du också bli medlem.

Begreppet friluftsliv är vad du gör det till där natur och fysisk aktivitet utan krav på prestation är grundläggande. Så, vad är friluftsliv för dig?

Luften är fri så gå ut och andas! Du kan läsa mer om  Svenskt friluftsliv och projektet via länken

Välkomna till en helg fylld med friluftsliv och aktiviteter som ett  samarbete mellan Studiefrämjandet, Naturum Värmland och de medverkande föreningarna.

STFs höstprogram hittar du på deras hemsida

https://www.svenskaturistforeningen.se/engagemang/lokalavdelningar/stf-varmland/

Läs mer om Naturums verksamhet och aktiviteter via länken[:]