Barn med hjälm och vinterjacka åker skridskor tillsammans med Pingu.

Skridskobana

Isbanan öppnar så fort isen är klar

Vi börjar göra is så fort det blir tillräckligt kallt och vi brukar kunna ha isbanan igång någon gång från mitten av december till början av mars. Se aktuella öppettider här. Om vädret tillåter och vi kan hålla isbanan fin så är den öppen alla dagar kl. 11-20 till och med sportlovet. Om du vill kan du ringa 054-540 27 59 under kioskens öppettider för att kolla isläget.

Hyra skridskor

Har du inte egna skridskor finns det att hyra i kiosken nära skridskobanan. Vi hyr ut barn-, dam- och herrskridskor i storlek 24-47 som du kan hyra för 50 kr per timme för vuxna och 40 kr per timme för barn när du visar legitimation. Kioskens öppettider hittar du här.

Låna Pingu som stöd

Behöver du lite extra stöd på isen? Åk en stund tillsammans med Pingu, som finns att låna gratis – se alla tider här.

Allmänhetens åkning

Mitt i Lekträdgården ligger vår runda, konstfrusna skridskobana där du kan ta en skridskotur i takt till musiken. Här är det allmänhetens åkning och vid mörkrets inbrott förstärks den varma stämningen av vacker belysning. Vill du inte snöra på dig skridskorna, så låt dig underhållas av musiken, den vackra granen och alla människor.

Långfärdsskridskor på viken

Under vintern när viken är frusen har många Mariebergsskogen som utgångspunkt för skridskofärden. Genom ett samarbete mellan KBAB, Fritidsförvaltningen i Karlstads kommun, Solstaskäret LK och Mariebergsskogen AB plogas en bana upp på Mariebergsviken. Solstaskäret LK står för aktuell information kring banan, läs mer på www.solstaskaret.se/mariebergsviken