I år firar vi annorlunda

Istället för att samlas och fira måste vi tänka på att skydda varandra från smittspridning. Vårt midsommarfirande är i år inställt, liksom sommarens konserter och andra stora evenemang.

Uppdaterat 15 juni kl. 13.40

I år firar vi annorlunda

Vi följer utvecklingen av coronaviruset tillsammans med berörda myndigheter och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Midsommar i Mariebergsskogen, som brukar locka tusentals besökare, är i år inställt liksom sommarens konserter och andra stora evenemang. Många säkerhetsåtgärder är vidtagna och parken är fortsatt öppen alla dagar kl. 7-22. Med nyfödda djurungar, bangolf, kaféer och rundturståg lockas många värmlänningar till parken.

Utomhusaktiviteter

Mariebergsskogen är laddad med både aktiviteter och sköna miljöer. I sommar kan du testa Minikartan, Naturbingo, skattjakt och hemligt uppdrag i skogen, bli en djurspanare, gå tipspromenad och spela bangolf – roliga aktiviteter som man kan göra utomhus, på egen hand.

Trollvandring

Vi kan se fram emot att återse trollen i skogen. Trollvandringen är en teaterföreställning för barn, som utspelar sig mitt i skogen, skriven och regisserad av Ricky Andreis speciellt för Mariebergsskogen. I år blir det 104 föreställningar med premiär den 2 juli.

Parken är öppen

Naturum Värmland, Lillskogen och våffelkaféet Spikgården är öppet och på Sätervallen träffar man helt nya lekdjur och kan prova på käpphästhoppning. I Karlstads stadspark finns det gott och plats för bad, lek, boule, streetbasket och beachvolleyboll och rundturståget Conrad Höök går.

Välkommen om du är frisk

Mariebergsskogen är öppen och det finns gott om ytor. Stanna hemma om du känner dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber, även lindra symtom. Vänta minst två dygn efter att du har blivit frisk med att besöka oss.

Ändringar

  • Midsommarfirandet är inställt.
  • Konsert med Tomas Ledin är flyttad till 12 augusti 2021.
  • Festivalen “Vi som älskar 90-talet” är flyttad till 27 augusti 2021.
  • Konsert med Ulf Lundell är inställd.