TAW & Plura

Tomas Andersson Wij och Plura ger den 28 juli ”Sommarens konsert i Mariebergsskogen”.

Konceptet Sommarens konsert startade i Järvsö på Stenegård sommaren 2016 och efter två succéartade år där flyttar nu konceptet till Mariebergsskogen och Karlstad. Arrangören betonar att platsen är nästan lika viktig som vilka som står på scenen, i det här fallet tycker man att friluftsteatern med sin historia och utformning fyller varenda ett av deras högt ställda krav på hur och var ”Sommarens konsert” ska hållas. Årets artister är också de perfekta för konceptet och vi ser fram emot att få en drömhelg i Värmland sommaren 2018.

Vad: Sommarens konsert i Mariebergsskogen med Tomas Andersson Wij och Plura.
När: lördag 28 juli kl 19.00
Var: Friluftsteatern i Mariebergsskogen, Karlstad.

Plura

Plura Jonsson är en legendar i Sverige, inte minst genom sina 40 år som frontfigur i rockbandet Eldkvarn. Under 2016 tog bandet en paus men Plura fortsatte med sin egna kreativa process som resulterade i en vårturné runt om i Sverige. Under hösten 2017 huserade Plura på Scalateatern i Stockholm med den hyllade föreställningen ”En man av hjärtat”, som även åker på turné i vår.

I sommar blir det konserter på väl utvalda platser runt om i Sverige, med massor av musik från Eldkvarns gedigna låtkatalog samt nyskrivna låtar. Turnén gör han med sitt ”nya band” bestående av Axel Jonsson Stridbeck – kapellmästare, gitarr, körsång, Freja Drakenberg – slagverk, akustisk gitarr, körsång, Marcus Arborelius – klaviatur, körsång, Zackarias Ekelund – trummor, körsång, Jonatan Lundin – bas, körsång.

Tomas Andersson Wij

Tomas Andersson Wij är en perfektionist och en mycket formmedveten artist som alltid sökt det finsnickrade snarare än det grovhuggna och som ständigt utmanat sig själv med nya samarbeten. – Idén att jobba ihop med Deportees och Niki and the Dove kom ur en önskan att få jobba med redan sammansvetsade band. Band som hittar varandra fort och inte har en hämmande respekt för varandra. Och så blev det, våra sessions har haft ett fantastiskt flow.

Under sommarens långa turné spelade han titelspåret Avsändare okänd nästan varje kväll och den blev snabbt en publikfavorit. Det är en sång om tacksamhet.

– Det är en psalm för agnostiker. Jag kan ofta känna ett behov av få tacka någon, jag vet bara inte vem. Det kan vara tacksamhet för min son, eller bara över att få leva, eftersom alternativet vore att vara död.

20 år som artist

Få är de svenska artister som utan stora hits och synkar har överlevt i 20 år. TAW har inte bara överlevt utan också fått se sin akt växa successivt. Olle Ljungström fixade hans första skivkontrakt i slutet av 90-talet men det dröjde innan karriären fick styrfart. När han nu firar 20 år som skivartist gör han det med sin största och mest påkostade turné någonsin, på konserthus över hela landet.

– En av anledningarna till att jag har kunnat hålla på så länge är att jag aldrig har varit cool. De som köpt biljett till mina konserter har gjort det för att de gillar mina sånger eller vad det nu är de gillar. Och många av dem har fortsatt att komma. Det var länge sen jag behövde ha ett nytt album ute för att kunna turnera.

Han får ibland frågan hur man gör för att överleva i branschen så länge.
– Mitt svar är att man slår på sin spik, berättar sin historia, sin sanning och inte slarvar med någon aspekt av artisteriet. Och så måste man hitta glädjen i det även när det inte går så bra.

Tomas egen historia fortsätter att skrivas, utan tecken på stagnation eller trötthet. Han säger att det är för sent att lägga av. Och varför skulle han. Hans bästa tid är nu.

Biljetter släpps på www.tickster.com torsdag 29 mars kl 9.00.

Sommarens konsert i Mariebergsskogen är en samproduktion mellan Jubel, Gold n Stripe och Blixten & Co.

Facebook Dela på Facebook

Mariebergsskogen AB, 651 84 Karlstad | Tel 054-540 27 50 | Fax 054-18 67 82 | mariebergsskogen@karlstad.se | Om webbplatsen