På gång i Lillskogen

Just nu finns inga djur i Lillskogen. Vi renoverar och fixar i djurparken och Lillskogen öppnar åter 1 december.

Lillskogen är Mariebergsskogens djurpark. Här bor svenska lantdjur av olika slag. Mariebergsskogen AB tar över Lillskogen i egen regi efter att Lillerudsgymnasiet flyttar den 31 augusti.

Ursäkta röran, vi bygger om

Den 1 september till 30 november är Lillskogen helt eller delvis stängd. Vi bygger då om hagar, anlägger en ny väg och gör andra markarbeten. Vi målar om och planterar nya träd. Vi satsar på förbättringar vad gäller tillgänglighet, flöden och arbetsmiljö för att det ska bli så bra som möjligt för både djuren, personal och besökare. Det är enbart Lillskogen som är stängd, resten av parken är öppen som vanligt.

Nya djur på ingång

Lillerudsgymnasiet flyttar ut 31 augusti och djuren flyttar med dem. Ett par månader kommer det inte bo några djur i Lillskogen, men vi har redan börjat köpa in nya. Det kommer fortsätta vara svenska lantraser som hålls i Lillskogen. Djuren är handplockade och noga utvalda från olika ställen runt om i Sverige. En skillnad vad gäller djuren är att vi kommer hålla fler raser av varje art.

Lillskogen öppnar 1 december

Den 1 december öppnar Lillskogen igen. Mellerudskaninen Estrella, på bilden bredvid, och hennes systrar Sol och Luna är de första djuren som väntar på att få flytta in.

Vi söker djurvårdare

Nu söker vi djurvårdare till Lillskogen. Det är två heltidstjänster som kommer att kompletteras med timanställda. Platsannonsen finns att läsa på mariebergsskogen.se samt Arbetsförmedlingens webbplats. Senaste dag att söka är 10 september.

Facebook Dela på Facebook

Museibonde Pia Karlsson och kaninen Estrella

Mariebergsskogen AB, 651 84 Karlstad | Tel 054-540 27 50 | Fax 054-18 67 82 | mariebergsskogen@karlstad.se | Om webbplatsen