Sommarjobb

Vill du vara med och bidra till sommarens bästa upplevelser för våra besökare?

Jobba hos oss

Mariebergsskogen är en skön plats att vara på, och fantastisk arbetsplats. Vi har världens bästa besökare och nu undrar vi – vill du jobba hos oss?

Som medarbetare hos oss är du ambassadör för hela parken och att ge service till våra besökare, vara påläst om parkens utbud och svara på frågor är viktiga delar i jobbet. 

Samtliga tjänster söker du på Offentliga jobb senast 28 februari.

Just nu söker vi;

Chaufförer till rundturståg

Rundturståget Conrad Höök körs under vår och sommar i Mariebergsskogen. Tåget går enligt tidtabell och som chaufför ansvarar du för att rundturen blir en del av ett attraktivt besök i parken. Du ansvarar för att informera våra passagerare om vilka föreskrifter som gäller vid åkning av tåget och du ansvarar för att hålla tåget rent och snyggt. Förutom att köra tåget ingår städning, tvättning av tåget samt att vara väl uppdaterad och kunna informera våra besökare om parkens utbud.

Vi söker dig som har busskörkort, goda språkkunskaper i svenska och engelska. Fordonsmekanisk kunskap är meriterande och vi vill gärna att du har erfarenhet av servicearbete.

Vaktmästare

Som vaktmästare hos oss arbetar man med allmän skötsel i parken såsom gräsklippning, sophantering, trimning och krattning. Skötsel av olika anläggningar, exempelvis lekplatser, aktivitetsbanor och grillplatser, ingår liksom service internt i parken. Man hanterar en rad olika fordon och maskiner samt jobb kring olika arrangemang.

Vi söker dig som har erfarenhet från liknande arbete, gärna i parkmiljö. Du är praktiskt lagd och van att arbeta fysiskt. Du tycker om att ge service och har en positiv attityd då arbetet innebär mycket kontakt med besökare och hyresgäster i parken. Du är stresstålig och har B-körkort.

I arbetet som vaktmästare behöver du kunna behärska svenska språket i både tal och skrift. Andra språkkunskaper och erfarenhet av att köra traktor och åkgräsklippare är meriterande. Du kommer att ingå i ett arbetslag men bör även kunna driva arbeten självständigt.

Naturumvärd/naturguide

Arbetet som naturumvärd/naturguide är varierande och innefattar bland annat bemanning av reception, naturvägledning, kassatjänst på naturum och kafé, att ha hand om barnkalas samt att leda programsatta aktiviteter. Arbetet är på timme vid behov och vi söker dig som kan göra inhopp på helger, storhelger och ibland på vardagar, särskilt under skolornas lovperioder.

Kommunikatör

Extrajobb våren och sommaren. Som kommunikatör hos oss arbetar du både med intern och extern information. Det handlar lika mycket om att ge rätt information till kollegor som finns på olika arbetsställen i parken och till våra samarbetspartners som att nå ut till media och våra besökare. Vi använder oss av olika kanaler där webbplatsen och sociala medier är viktiga delar.

Vi söker dig som påbörjat din utbildning inom Information och PR eller motsvarande och gärna har relevanta erfarenheter. Du är duktigt på att formulera dig i skrift och tal och tycker att det känns självklart att spåkstilen anpassas beroende på målgrupp och kanalval. Du känner dig lockad av att man på denna arbetsplats får göra olika typer av arbetsuppgifter, både större och mindre, och du drar dig inte för att hugga i där det behövs. Vi ser gärna att du har kunskaper i Indesign, WordPress och Smartsign.

Som person tror vi att du är kommunikativ, noggrann och driven. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Erfarenhet krävs.

Kafémedarbetare till Naturum Värmland

I vår kaféverksamhet i Naturum Värmland består arbetsuppgifterna av bakning, beredning av smörgåsar, kassaarbete, disk, redovisning med mera. Som medarbetare hos oss är du ambassadör för hela parken och att ge service till våra besökare, vara påläst om parkens utbud och svara på frågor är viktiga delar i jobbet. 

Vi söker dig som har fyllt 18 år, har en positiv attityd, god samarbetsförmåga, är stresstålig och har goda språkkunskaper i svenska och engelska. Det är meriterande om du har kockerfarenhet samt erfarenhet från bakning och kallskänkeuppgifter.

Gruppledare till kiosken

I vår kiosk vid badplatsen består arbetsuppgifterna av försäljning av kioskvaror och biljetter till rundturståget Conrad Höök, samt uthyrning av bangolfklubbor. Som gruppledare jobbar du för att verksamhetens rutiner och service fungerar på bästa sätt och för att alla ska känna sig motiverade och delaktiga.

Vi söker dig som har erfarenhet från arbetsledning, har god samarbetsförmåga och är bra på att motivera andra samt har kassavana. Du tycker om att jobba i högt tempo och är bra på att organisera och se vad som behöver prioriteras.  Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska.

Våra öppettider under sommarsäsongen är från april till september och vi vill att du ska kunna arbeta hela perioden. Vi arbetar ofta när andra är lediga, till exempel kvällar och helger. Nationaldagen och midsommarafton är två stora högtidsdagar då vi är många som jobbar.

Försäljningspersonal till kiosk och våffelkafé

I vår kiosk vid badplatsen består arbetsuppgifterna av försäljning av kioskvaror och biljetter till rundturståget Conrad Höök, samt uthyrning av bangolfklubbor. I vårt våffelkafé Spikgården består arbetsuppgifterna av tillredning av våfflor och annan enklare beredning samt kassaarbete.  

Våra öppettider under sommarsäsongen är från april till september och vi vill att du ska kunna arbeta hela perioden. Vi arbetar ofta när andra är lediga, till exempel kvällar och helger. Nationaldagen och midsommarafton är två stora högtidsdagar då vi är många som jobbar.

Vi söker dig som har fyllt 18 år, har en positiv attityd, god samarbetsförmåga, tycker om att jobba i högt tempo och har goda språkkunskaper i svenska och engelska. Det är meriterande om du har kassavana och erfarenhet från liknande arbete.

Sök jobben

Mariebergsskogen AB arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan till chaufför, vaktmästare, naturumvärd/naturguide, kommunikatörkafémedarbetare, försäljningspersonal och gruppledare Offentliga jobb senast 28 februari.

Facebook Dela på Facebook

Mariebergsskogen AB, 651 84 Karlstad | Tel 054-540 27 50 | Fax 054-18 67 82 | mariebergsskogen@karlstad.se | Om webbplatsen