Jobb på Sätervallen

Läs artikeln om Maria Borkowski, som sommarjobbade här förra året.

Det är en solig dag i juni och på Sätervallen i Mariebergsskogen har arbetsdagen precis börjat. Här jobbar pigor och drängar med att pyssla, leka med barnen och visa upp de äldre säterbodarna.

Arbetsdagen börjar klockan tio. Då träffas man för att byta om till de tidsenliga kläderna och går sedan mot Sätervallen. Man ställer i ordning för pyssel och gammaldags lekar, och klockan elva öppnar man upp för besökarna. Maria Borkowski jobbar den första av tre perioder under sommaren. Tidigare har hon jobbat som simlärare och är van att vara runt barn, något som hon trivs bra med. – Det är mycket att göra och det gillar jag. Barn engagerar och tar tid. Det är väldigt roligt att få träffa så mycket folk och lära sig att kommunicera med olika människor.

Dagarna är ganska lika varandra, med fasta rutiner och hålltider. Skillnaden ligger i hur mycket och vilka besökare som kommer. Några barn vill pyssla, andra vill leka och då tar feriearbetarna hand om dem. En del besökare vill testa gammaldags lekar eller bara kika in i de gamla fäbodarna, och då finns Maria och de andra ungdomarna för att visa.
– För mig har det känts jättebra med de här tre veckorna. Det varit riktigt kul att få bidra till att barn kanske får upp ögonen för att vara utomhus och leka.

Från feriearbetet tar Maria med sig positiva saker. Hon beskriver arbetet som lärorikt, nyttigt för framtiden och roligt. Hösten som kommer börjar hon andra året på Sundstagymnasiets estetiska linje med inriktning musik, men innan det blir det några veckor ledigt. – Jag har verkligen trivts i Mariebergsskogen. Jag har känt mig omhändertagen och vi har haft en fin gemenskap. Det har varit roligt att jobba!

Facebook Dela på Facebook

Maria Borkowski sommarjobbar på Sätervallen

Mariebergsskogen AB, 651 84 Karlstad | Tel 054-540 27 50 | Fax 054-18 67 82 | mariebergsskogen@karlstad.se | Om webbplatsen