Tävla! Odla och baka

Odla roliga och stora grönsaker, baka din bästa äppelkaka. Vinnarna koras 23 september.

Tävla i odling

Vem har odlat den tyngsta pumpan, den längsta moroten och den roligaste grönsaken? Vår tävling avgörs i september men börja odla redan nu.

Tyngst pumpa

Vinsten är en ersättning till de tre tyngsta pumporna 15 kr per kilo och julbordsbiljetter på Terrassen Karlstad. Dessutom äran i att de tyngsta pumporna kommer att vara med i en utställning i Mariebergsskogen.

Längst morot

Den som lyckats odla den längsta moroten vinner spännande köksredskap. Vi mäter hela roten utan blasten.

Roligaste grönsaken

I den här tävlingen vinner den som juryn anser har den roligaste grönsaken äran och får grönsaken utställd på Maxi ICA Stormarknad Karlstad och ett presentkort på Scalateatern Karlstad.

För att delta i tävlingarna ska du så klart ha odlat din grönsak själv och grönsaken ska vara oskadad. Vi har inte någon möjlighet att hjälpa till med transporter så man bär in och ut i egen regi. Tävlingen avgörs av en utvald jury lördagen 23 september i Mariebergsskogen.

Lycka till!

Tävla med din bästa äppelkaka

Tävlingen vänder sig till barn upp till och med 12 år. 

Har du ett riktigt bra recept på ett bakverk som innehåller äpple? Då kan du vara med och tävla i vår äppelkakstävlng!

Gör så här: Mejla ditt bästa recept till mariebergsskogen@karlstad.se innan 1 september. Senast 15 september lämnar vi besked om vilka fem finalister som har gått vidare.

Finalisterna får baka upp sin kaka och komma med den till Holken den 23 september där en jury utser en vinnare. Alla fem finalister får priser och vinnaren kommer få sin kaka uppkallad efter sig och bakat i kaféet i Naturum Värmland.

Lycka till!

Facebook Dela på Facebook

Mariebergsskogen AB, 651 84 Karlstad | Tel 054-540 27 50 | Fax 054-18 67 82 | mariebergsskogen@karlstad.se | Om webbplatsen