Glädjande besked

Naturvårdsverket tilldelar 1,5 miljoner kr för förnyelse av basutställningen i Naturum Värmland.

Naturvårdsverket har beslutat att tilldela Mariebergsskogen AB 1 500 000 kronor för förnyelse av basutställningen i Naturum Värmland.

Mitt i Klarälvsdeltat ligger Naturum Värmland, som en del av Karlstads stadspark Mariebergsskogen. Här får besökarna lära sig mer om natur- och miljöfrågor, länets naturreservat och naturturismanläggningar och en viktig del är att erbjuda skolorna naturvägledning.

Naturum Värmland invigdes 2002 med en speciellt framtagen basutställning och byggdes ut 2012. Det är öppet sju dagar per vecka året om och besöks årligen av drygt 100.000 besökare. Nu är det dags för en genomgripande förnyelse av basutställningen om den värmländska naturen.

– Det är ett mycket glädjande besked. Det innebär att Mariebergsskogen AB bereds ekonomiska möjligheter att renovera och förnya den välbesökta basutställningen på Naturum Värmland och rusta den för framtidens besökare, säger styrelseordförande Margareta Nisser-Larsson.

Facebook Dela på Facebook

Naturum Värmland

Mariebergsskogen AB, 651 84 Karlstad | Tel 054-540 27 50 | Fax 054-18 67 82 | mariebergsskogen@karlstad.se | Om webbplatsen