Skridskobana

Öppettider

Isbanan är öppen vintertid från mitten av december till början av mars, om inget annat anges på webbplatsen startsida. Om vädret tillåter och vi kan hålla isbanan fin så är den öppen alla dagar kl. 11-20 till och med sportlovet. Om du vill kan du ringa 054-540 27 59 när kiosken är öppen för att kolla isläget.

Skridskouthyrning

Har du inte egna skridskor finns det att hyra i kiosken nära skridskobanan. Vi hyr ut barn-, dam- och herrskridskor i storlek 24-47 som du kan hyra för 30 kr per timme när du visar legitimation. Kioskens öppettider hittar du här.

Låna Pingu som stöd

Behöver du lite extra stöd på isen? Åk en stund tillsammans med Pingu, som finns att låna gratis vardagar kl. 11-16 och lördag-söndag kl. 11-18. Under jul- och sportlovet finns Pingu ute alla dagar kl. 11-18.

Alltid allmänhetens åkning

Mitt i Lekträdgården ligger vår runda, konstfrusna skridskobana där du kan ta en skridskotur i takt till musiken. Här är det alltid allmänhetens åkning och vid mörkrets inbrott förstärks den varma stämningen av vacker belysning. Vill du inte snöra på dig skridskorna, så låt dig underhållas av musiken, den vackra granen och alla människor.

Långfärdsskridskor på viken

Under vintern när viken är frusen har många Mariebergsskogen som utgångspunkt för skridskofärden. Genom ett samarbete mellan KBAB, Fritidsförvaltningen i Karlstads kommun, Solstaskäret LK och Mariebergsskogen AB plogas en bana upp på Mariebergsviken. Solstaskäret LK står för aktuell information kring banan, läs mer på www.solstaskaret.se/mariebergsviken