Äpplets dag

Fira Äpplets dag i Naturum Värmland med sortbestämning, äppelutställning, mustning, tipspromenad, information och film om äpplen. Läs mer för hela programmet. Fri entré.

Upplev en stor, väldoftande samling av äpplen, som till stor del är värmländska. Ta med egna äpplen, några exemplar av varje sort, och få hjälp av en pomolog med vilken sort det är. Gå tipspromenad och följ med ut i Lillskogen och bjud djuren på äpplen.

Program 23 september

SORTBESTÄMNING
kl. 11-15 Ta med några exemplar av dina äpplen så får du hjälp av en pomolog att får reda på vilken sort det är. Gratis.

MUSTNING
kl. 11-15 Enebackens musteri visar hur mustning av äpplen går till och du får provsmaka.

UTSTÄLLNING
kl. 11-17 Utställning med över 30 olika sorters äpplen.

ÄPPLETS LOV
kl. 13 Musikstund med Elisabeth Felling och Hasse Abrahamson som bland annat framför den nykomponerade låten ”Äpplets lov” (text Solveig Lundberg och musik Elisabeth Felling).

VEM GILLAR ÄPPLEN?
kl. 14 Följ med djurvårdarna ut i Lillskogen och bjud djuren på äpplen. Gratis.

TIPSPROMENAD
kl. 11-17 Tipspromenad med tema Äpplen. Start vid Naturum Värmland, pris 5 kr.

Vinnaren i äppelkakstävlingen för barn presenteras och bakverket finns bland utbudet i kaféet. Här serveras också kålrotssoppa med äpple och många andra olika äppelbakverk som äppelgrottor och toscaäpplen med vaniljsås. Erbjudande på Äpplets dag! Kaffe/te och äppelpaj med vaniljsås 45 kr.

Dagen genomförs i samarbete med Karlstads Trädgårdssällskap.