Integrations- och kulturfestival 18 maj

Festivalen är en mötesplats för nya och gamla karlstadsbor där olika kulturer möts och där vi lär om och av varandra. Här finns mat, uppträdanden, dans från olika länder och kulturer, barnaktiviteter och livemusik.

Festivalen arrangeras i samarbete med Rädda Barnen, Tingvallakyrkan, Röda Korset, KBAB, Stiftelsen Karlstadshus och studieförbundet Sensus.

Under dagen finns det även möjlighet att följa med religionsbussen på en rundtur till Karlstads moskéer, tempel och kyrkor. Bussen är en del av samarbetet med trossamfunden i Karlstad.  Vill du följa med? Anmäl dig till karlstadskommun@karlstad.se eller 054-540 00 00 senast den 17 maj klockan 12.00. Först till kvarn gäller. Läs mer om religionsbussen.

Program

10.00 Festivalen startar med öppen scen.

11.30 Röris, Friskis & Svettis.

12.15 Livemusik med The Beardies.

13.00 Gospel Groove Company.

13.30 Ulvsby folkdanslag.

14.00 Multireligiösa resväskan – delta i en workshop kring de största världsreligionerna. Anmälan på plats.

15.00 Festivalen avslutas.

  • Föreningar, studieförbund och organisationer från Karlstad  finns på plats för att visa sina utbud.
  • Från kl. 11 erbjudes mat i Holken från Afghanistan och Mellanöstern.
  • Tipspromenad och bokbytardag med Stiftelsen Karlstadshus. Byt ut dina utlästa böcker mot nya spännande böcker,  både för vuxna och barn.
  • Kl. 10:30 och 14:00 håller studieförbundet Sensus i workshopen ”religionsväskan”. Kom och delta och få svar på frågor om de största världsreligionerna. Anmälan sker på plats i informationstältet.

 Välkommen!