Naturvägledare/naturguide

Ansökningstiden har gått ut och urvalsarbetet pågår för fullt.

Naturum Värmland är en verksamhet där man genom utställningar, programsatta aktiviteter och guidningar lär ut om naturen och olika miljöfrågor. Det finns drygt 30 naturum i Sverige. Naturum Värmland har även ett kafé och håller öppet dagligen kl. 11-17.

Arbetsuppgifter

Arbetet som naturvägledare/naturguide innebär både naturguidning och bemanning i naturums infodisk. Arbetet innefattar bland annat aktiviteter som håva småkryp, naturvandring och naturpedagogiska aktiviteter för barngrupper. I arbetsuppgifterna ingår även barnkalas och viss bemanning i kafékassan. Arbetet är på timme vid behov. Vi söker dig som kan göra inhopp på helger, storhelger och ibland på vardagar, särskilt under grundskolans lovperioder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som
– har fyllt 18 år.
– har stor kunskap om ekologi och den svenska naturen, exempelvis genom biologistudier på universitetsnivå, aktiv föreningsverksamhet inom naturområdet, eller motsvarande.
– är stresstålig och bra på att organisera.
– tycker om att ge service och har en positiv attityd.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag är 1 mars. Välkommen med din ansökan på offentligajobb.se