Naturvägledare/naturguide

Naturum Värmland är en verksamhet där man genom utställningar, programsatta aktiviteter och guidningar lär ut om naturen och olika miljöfrågor. Det finns drygt 30 naturum i Sverige. Naturum Värmland har även ett kafé och håller öppet dagligen kl. 11-17.

Arbetsuppgifter

Arbetet som naturvägledare/naturguide innebär både naturguidning och bemanning i naturums infodisk. Arbetet innefattar bland annat aktiviteter som håva småkryp, naturvandring och naturpedagogiska aktiviteter för barngrupper. I arbetsuppgifterna ingår även barnkalas och viss bemanning i kafékassan. Arbetet är på timme vid behov. Vi söker dig som kan göra inhopp på helger, storhelger och ibland på vardagar, särskilt under grundskolans lovperioder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som
– har fyllt 18 år.
– har stor kunskap om ekologi och den svenska naturen, exempelvis genom biologistudier på universitetsnivå, aktiv föreningsverksamhet inom naturområdet, eller motsvarande.
– är stresstålig och bra på att organisera.
– tycker om att ge service och har en positiv attityd.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag är 1 mars. Välkommen med din ansökan på offentligajobb.se