Idrottens dag

Idrottens dag är en rolig dag full av aktiviteter där vi vill utmana bilden av hur vi tränar och tävlar i framtiden. Idrottens dag manifesterar en inkluderande idrott där fokus på glädje och utveckling ska motivera fler att röra på sig hela livet.

Framtidens idrott är i fokus när Idrottens dag kommer till Karlstad och Mariebergsskogen på torsdag 13 september 16.00-20.00 med en fullspäckad prova på-dag.

Idrottens dag är ett nationellt koncept som arrangeras på 31 orter. Syftet är att inspirera fler barn, unga och vuxna att kunna och vilja idrotta hela livet. Dagen ska också lyfta upp idrottsfrågorna på agendan och uppmuntra till samtal hur vi ska idrotta i framtiden. Bakom arrangemanget här i Karlstad står Värmlandsidrotten i samverkan med Karlstads kommun, deltar under dagen gör ett antal föreningar som visar upp sin verksamhet.

Idrottens dag i Karlstad kommer att arrangeras den 13 september 16.00-20.00 i Mariebergsskogen. För besökarna finns möjlighet att under ledning av det lokala föreningslivet testa över 20 olika idrotter – helt gratis. På plats är också Riksidrottsförbundet med en spännande rörelseturné. Årets tema för Idrottens dag, i hela landet, är ”Ny syn på träning och tävling”. Målet är att besökarna ska få prova-på, uppleva, tänka och prata om hur framtidens idrott kan se ut.

Youtubestjärnorna SkillTwins gästar 
Förutom prova-på-stationer bjuder dagen också på mångfaldslopp, dansuppvisning och inlinesdisco. Som en extra krydda kommer även Youtubestjärnorna SkillTwins att besöka området. Josef och Jakob El-Zein är svenska tvillingarna, som under namnet SkillTwins är bland världens största och mest följda influencers i sociala medier (2,3 miljoner följare bara på Youtube).

Gratis buss
För att fler ska ha möjlighet att ta sig till Mariebergsskogen under arrangemanget får besökare säga ”Idrottens dag” på bussen för att åka gratis.

Program
Basket 3×3 (Solstaden Basketförening / KFUM Vänerstaden)
Bowls (Karlstad Bowls)
Bågskytte (Karlstads bågskytteklubb)
Cricket (Afghanska kulturföreningen)
Dans (Karlstad Dansförening)
Dansworkshop (Glam and Groove dance company)
Fotboll 3×3 / Futsal (Värmlands Fotbollförbund)
Friidrott (IF Göta Karlstad)
Handboll (IF Hellton Karlstad)
Innebandy (Värmlands Innebandyförbund)
Friskis&Svettis Karlstad
Kanot (Karlstads paddlarklubb)
Karate (Karlstad Karateförening)
Käpphäst (Sörmons Ridklubb)
Minitennis (Karlstads Tennisklubb)
Orientering (OK Tyr, Karlstad)
Parasport Värmland
Parkour (Karlstad Parkour)
Prova på bollsport och gympa (Korpen Karlstad)
Rugby (Karlstad Rugby Klubb)
Segling (Karlstads Kappseglingsförening)
Skateboard (Karlstad Skateboardklubb)
Thaiboxning/dialog (Frysbox – Karlstad)
Vattenskidor/wakeboard (Karlstads Waterskiclub) *uppvisning
Volleyboll (Karlstads VK – volleyboll)

Utmana youtubestjärnorna SkillTwins i fotboll
Dansworkshop och uppvisning med Glam and Groove dance company
Kul-på-hjul med Fritidsbanken
Mångfaldslopp
Rörelsebana med Riksidrottsförbundet